За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
другифотография: Теодор Пеевски,  Alan Maag, Sandomax
текст: Sandomax

Нашият екип , а по точно екипа на Skatebg.com и Virus skateboards водиме чуждестранни скейтъри в България от вече официално 10 години. Много от вас дори не са и подозирали , че ще бъдат заразени от вируса скейтбординг когато ние чертаехме картата на България в различни скейт списания и медии по различни точки на света. През годините сме били домакини на марки като, Popwar, Habitat, Element, Route one, Ipath i много други. Посрещали сме карачи като  Kenny Reed , Jerry Hsu, Cairo Foster, Rob Gonzales, Remond Molinair, Boby Puleo, Lui Barletta, Renton Miller и редица други световни имена. Благодарение на нас българската скейт сцена е била отразена в списания като Kingpin, Sidewallk, Transworld skateboarding, Thrasher, Sugar magazine, Adrenaline и др.

Това е просто обобщениe на много малка част от дейността на нашата организация в скейт движението в България. Описваме я защото ни радва факта , че след 10 години продължаваме да  го правим. Продължаваме да правим това което обичаме.
През Юни миналата година с нас се свързаха отбора на швейцарската скейт фирма Warriors. Аз лично познавах фотографа Allan Maag от предишни съвместни работи в Европа. Свързаха се с нас с питането дали можем да поемем организацията на 16 брутални скейтъра.
Нека тук отбележа едно нещо - да организираш скейтъри не е лесно. Да организираш турне на скейтъри не е лесна работа. Един скейтър е проблем, 16 скейтъра са 16 проблема, независимо дали са швейцарци, американци или българи. Свободния ,бунтарски дух на всеки един скейтър в съчетание с грандиозното му его  (недай си боже да е добър , а те обикновенно са щом идват на  турне) са основния проблем на всяко едно путешествие. Не е лесно да си рок звезда дори и това да се случва само в твоето съзнание.
Както и да е , мисля , че след "циганското турне" на Virus преди 2 години нищо вече не можа да ни учуди , така че се съгласихме да сме домакини на тези швейцарски пънкари/скейтъри и да им покажем красотите на нашата любима страна.
Организирахме им спане , транспорт, спотове и забавления. Набелязаните градове бяха София, Пловдив, Хасково, Димитровград, Добрич и Варна.
Оказа се , че тези неизвестни на повечето от вас момчета показаха трикове които досега не бяха правени дори и от най-големите прота които са били в България през годините.
Те просто разцепиха.
Няма да се впускам в подробности за това как протече турнето. Ще оставя снимките и видеото да говорят. Единственото което искам е да благодаря на всички които ни посрещнаха в своя град , G-то и варненци и специално на  Явор Стоянов (Virus) , че беше незаменима част от нашия екип.
Respect!
P.s . Поредната статия за България и приключенията на момчетата от Warriors може да намерите в сегашния брой на Kingpin (111).

We Serve the Scene - as usual!

 

Warriors Bulgaria Tour 2012 from WARRIORS SKATEBOARDS on Vimeo.