За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други


фото: Косата, Sandomax
текст: Sandomax

На 8ми в град Първомай се проведе поредното скейт състезание за сезона. Инициативата бе по покана на Центъра за Обществена Подкрепа които празнуваха третия си рожден ден. Искам да използвам момента да им блаgодаря за поканата и гостоприемството. Още след събитието което проведохме за тях в Карлово на 1ви март се убедихме в добрите им намерения и в желанието им да правят качествени скейт събития за младите скеитъри из цялата страна.
Първомай не бе изключение. За целта докарахме голяма част от наште уреди и в комбинация с вече изградените  рампи на местната скейт площадка успяхме да заформим един приятен за каране скейт парк.

15 човека имахме среща в 7 сутринта да пътуваме с 3 коли заедно. Искам да изкажа огромната изненада която получих когато пристигнах на мястото на срещата и се оказа че 15 скейтъра вече бяха там.Това май не ми се беше случвало никога в  дългогодишния ми опит и безкраен брой  скейт турнета. Винаги сме чакали някой.
Както и да е , 200км и два часа по-късно вече строяхме рампи на площадката в Първомай.
Благодаря на всички момчета които помогнаха с товаренето и разтоварването на рампите.
За това събитие отново екипът на Kool Events бе в пълен състав.
Водещ на деня бе Шута. Dj Ramsey разбарабичква цял ден с хубава музика а Марин и Репата  не пропуснаха нито един трик и съдийстваха безкомпромисно . Имахме и организиран щедро награден фонд от споносрите на състезанието - Соник Старт, Circa, Virus skateboards, Cleckshop и Pimp

Събитието бе открито в 14 часа от кмета на гр. Първомай - г-н Папазов който не скри задоволството си от факта , че вижда толкова много  добри скеитъри в неговия град.
Идеята на състезанието бе да почне късно и продължи по тъмно.  Бяха подсигурени за целта и прожектори.
За съжаление прогнозата за времето не бе много обещаваща и започнахме в 17ч с под 16 годишните. Записали се в тази категория бяха 16 скейтъра. От малките най-добро впечатление направиха Николай Марчев от Асеновград, Борис Иванов и да не пропуснеме да отбележим перфектните рънове на Алек Благоев от София който заслужено грабна първото място.
 

Батъла при големите бе доста оспорван. Доста добри трикове се метаха на арената и рейловете. Явор Стоянов ,който бе спечелил първо място в Сливен 4 дни преди това бе в перфектна форма и тук. На Кени също му лепеха доста. Велико Балабанов (Monkey) също разцепваше. Да не влизаме в подробности само ще отбележим , че най-добри рънове с лепещи трикове имаха Явката, Кени и Пришълеца. След доста колебания и обсъждания в съдийския екип първо място бе връчено на Явор Стоянов. Две първи места в две поредни състезания никак не е зле.

Ето и крайното класиране:

под 16 годишни

1ви - Алек Благоев
2ри - Борис Иванов
3ти - Николай Марчев


над 16 годишни

1ви - Явор Стоянов
2ри - Кристиян Евтимов - Кени
3ти - Петко Кирев - Пришълеца

С награждаването дойде и дъжда. Вместо разочарование в лицето на кмета , който връчи наградите имаше радост:
 - Ние в Първомай сме земеделци и дъжда за нас означава много-благодаря ви че го докарахте с вас.

Това бяха думите с които господин кмета закри състезанието като също така ни увери, че ще ни покани отново.

Още веднъж  да благодарим на Центъра за Обществена Подкрепа които бяха осигурили и много готин хотел за всички скейтъри.
През деня раздаваха сандвичи и вода. Честит Рожден ден ЦОП - пак ще доидем ако ни поканите.

Другото вече се досещате - бири по стаите и редовното шоу от всяко състезание/турне. Безуспешен опит за парти в местната дискотека, зключени ключове в кола, надраскани тела и бутилки с алкохол.

Това бе

до скоро