За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

фотография: Теодор Пеевски
текст: ЛозYo Димитров
видео: Васил Нейков, Николай Петров

По някога снимковия материял говори достатъчно, но в случая ще оставим Лозьо да ни разкаже.

Денят беше 21 юни , а времето дъждовно и мрачно! Въпреки това никой от нас не изгуби надежда и най вече вяра в прогнизите за времето . За това , а може би и от чист късмет , още към 13:00 часа спря да вали и в 15:30 вече бяхме по улиците на София.

Скейт дей-а  не започна по програма , но нещата които направихме в 22-ро училище а именно game of S.K.A.T.E  и best trik на „пикник масата“ на BLOK, бяха най яката алтернатива за караме на закрито ( Благодарим ти 22-ро , че винаги си ни закриляло)!

След около 50 игри на S.K.A.T.E  се стигна до финалната игра между Владимир Иванов „Гибона“ Виктор Стойков и Димитър Симеонов „дебелия“ . Тогава всички видяме че Гибона е в мега форма днес и просто нямаше какво да стане, Гибона – шампион J . Докато чакаха да дойде техния ред в батъла на скейт, всички караха на пикник тейбъла и триковете просто валяха по силно от дъжда навън.

Накрая Best trik-a беше разделен между  Явор Вечерников „Яворски“   ,който уби масата от трикове като:  bs nose blunt, smith fs out, fs blunt , и др.  , и Гибона с : k-grind nollie heel flip out, bs tail slide 270 out и.др.

След като раздадохме първите награди  в 22-ро , всички заедно се запътихме към „кръста „ в лозенец .Там  след кратък разговор със служителите на реда , и с помощта на няколко коли , бул. Черни Връх беше наш!

Пускането тази година беше лудница , е имаше и паднали , но те ставаха бързо. След няколко стотин метра Downhill skateboarding  всички вече бяхме на музея „земята и хората“  , където 9-те стълби се превърнаха в Monster section.  Сешъна беше около час а триковете бяха на ниво.

Гибона не пропусна да покаже един голям switch hard flip , Явор Стоянов ни показа зверски nollie big spin , и още много трикове от всики . Голямо евала за скейтърите които караха на този спот , всичи знаем защо, и стискам палци догодина да видим Lazer flip-a от Димитър Корков „Бобчо“ и bs heel flip от Илия Белтюков  , та дори и по големи трикове!

Следващата  спирка беше НДК , за жалост не успяхме да покараме навсякъде заради ремонтните дейности там . Но за сметка на това Line section-a на ръбовете и виражите беше много як! От лесни и класически трикове в серия до сложни комбинации , видяхме всичко .

Бутането по Витошка си е бутане по Витошка , но когато сте над  60 човека е друго !!!

Веднага след това скейтърите като мравки налазихме централния площад до ЦУМ . Creative section и още  как! Триковете там  бяхах всякакви няма да ги обясняваме тук , вижте ги във видеото!

Последната спирка от обиколката беше Паметника на съветската армия , спот , който всички добре познаваме и обичаме! Там пред рампата се проведе Longest Ollie comp, като най много прескочи Яворски и Ники Марчев от асеновград. В същото време на рампата   Васето Терзиев , Ралица , Пешко , Ел Стъклардо и другите разцепиха от трикове.

Накрая всички се събрахме за обща снимка и дружно след това отидохме на #SOFIASKATECITY хепънинг и афтър парти в Grind House. Там настроението беше на ниво и Пираня разцепиха за 4тия си рд. Много музика , барбекю и бира ..... Догодина , Повече!

ЕТО И ВИДЕО ОТ СЪБИТИЕТО'