За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

  Завършиха успешно първите курсове по проекта на Скейт Клуб Варна  - "Млади инструктори "  реализиран със  подкрепата на Община Варна и Варна Европейска младежка столица - 2017.

Основната идея на проекта е да се предостави възможност за ангажираност и стимулиране на младежи за професионална реализация в сферата на любимите им спортове. За целта се провеждат обучителни курсове, които дават възможност за придобиване на професионални умения и квалификация за преподаване на скейтборд и кънки в различните школи в страната.

С помощта на Българската Скейтборд Федерация, Скейт Клуб Варна, Скейт Клуб Пловдив, Скейт Клуб Сливен, Бългаски Червен Кръст, Клуб Фарсайд, както и на скейтборд общността в страната успяхме да съберем професионалисти от областта, да споделим проблеми и добри практики и да изработим методика за обучение, която да се прилага във всички скейтборд и кънки школи във България.

Скейтбрдът и кънките са част от съвременните младежки култури, които се развиват все повече и повече и печелят интереса на младежите. Също така скейтбордът и кънките се легитимират като официални спортове с включването им в Олимпиадата Токио 2020.

Това е първата подобна школа за инструктори в България, която заедно с Българската Скейтборд Федерация и цялата общност ще продължава да работи за популяризацията и развитието на тези екстремни спортове.

Очаквайте скоро подробен календар на школата, за предстоящите активности и курсове.

Ето и малко приятни моменти в снимки: