За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други
High Times! High Times! High Times!

Ето, че вече е факт и първият скейтборд фестивал в България.
Екипът на Skatebg с гордост може да заяви, че тридневният фестивал протече по очаквания от нас начин и тук искаме да споделим, че това стана единствено и защото всеки един от вас си направи труда да се дигне и пропътува стотици километри за да бъде част от този исторически момент в България.Ден 1

Жега, жега и точно, когато не можеш да дишаш става още по-жега. Термометрите се пукаха над 40-те градуса, а в парка на тази бетонена площадка беше просто неописуемо. Към 18:00 часа вече беше възможно да се кара и се заформи доста интересен сешън на стрийта. Изглежда, всички се изкефиха на уредите и се запечатаха доста трикове. За тези от вас, които все още ни питат дали  тези уреди  са постоянно в този парк, отговорът е - за съжаление не. Уредите бяха проектирани и изградени от Skatebg специялно за High Times, но за съжаление, докато общината не осигури повече сигурност под формата на постоянно ограждение, не можем да поемем риска и да ги оставим на произвола на съдбата.
Докато на стрийта се блъскаше неспирно, в парка се появиха и нашите специални гости от чужбина. Върт машините, дошли специално за High Times -  Renton Miller (Австралия), Dave Allen ( Англия), Sam Becket (Англия), Jussy Korhonen (Финландия), Jorgen Horwarrd (Германия), Thomas Kring ( Дания), Jess Anderson (Дания), Pete King (Англия), Andy Scott (Англия).
Тук вече ми е малко трудно да опиша на какво бяхме свидетели в следващите 2 часа - просто всички, които не бяха там ще трябва да изчакат видео продукцията на Sensible productions. На протата им отне около 15 мин да свикнат на Монтанското чудовище, но като цяло нямаха проблем да покажат на крещящата публика, какво означава да си професионален скейтбордист. Двуметрови летежи, всякакви вариации на флип трикове, трикове над канала и трикове на switch - ако си бил там, знаеш за какво говорим.


А споменах ли, че всичко това се случваше на фона на супер якия саунд, осигурен от Cotton records. За High Times беше наета една от най-огромните покрити сцени в България с най-добрия звук.
Вечерта приключи с хип-хоп изпълнения на Бутилко и формация на Stand up comedians. Участие имаха и местни хип хоп изпълнители - respect.


Ден 2

Непоносима жега. Добре, че беше басейна в комплекса с палатковия лагер.
С лекото захладняване към 18:00 часа беше даден старта и на "Битката на Отборите". В престижната игра взеха участие 10 отбора:
Globe, Virus skateboards, Fly/Etnies, Circa, Insomnia, Пияните пирати, Bling Kong (Варна), Freestyle shop (С.З.), Boardshop, Амнезия (Сливен), Pimp team (София), Animal team (София) и Horsefeathers.
Доста екшън видяха построените от нас уреди. Доста надъханост от страна на участниците. След първите няколко ръна стана ясно, че правилото от трима човека на терена няма да го бъде.
Без да се впускаме в подробности - класирали се за полуфинала  баха отборите на:
1ви - Globe
2ри - Virus skateboards
3ти - Insomnia
4ти - Blink Kong
Съдийската колегия - обичайните заподозряни - Валио ( Fly), Мони (Horsefeathers), Ицо (Skatebg)Класиралите се за полуфиналите на играта отбори, бяха щедро наградени с по каса бира, осигурена от Болярка. Винаги съм обичал играта на каса бира.
След лудницата на стрийта започна и лудницата на рампа. Нашите вносни приятели отново бяха във форма и показаха ненормални неща. Всякакви видове огромни еъри, флип комбинации, трикове над канала и трикове на switch. Колуминацията определено настъпи когато Renton Miller прояви желание да качи пикник масата на рампата. Оставям снимката да говори.

С лепването на 5/0 на ръба на масата започна и концерта на вечерта. Бандите, специално селектирани от нашият екип, забиха по-брутално отвсякога. Реда на излизане беше:
The Living Dead (София), Mespunx (Белгия), Spot (Русе), B.F.D.M ( София) и Last Hope ( София)
Всички от бандите са тясно свързани със скейт средите, като някои от тях си бършеха още потта от карането през деня. За тях участието им в този фестивал беше доста престижно и си пролича в изпълненията им. Last Hope разцепиха за финал и с това ден 2 приключи , но не и нощта.
Всички се изнесохме в предварително организираното парти на басейна, където отново нашите мили диджеи се погрижиха за доброто настроение.

Ден 3
Много топло, сигурно е около 100 градуса..
Денят на финалите на ''Битката на отборите". Този път започнахме в 19:00 часа.. Съжаляваме за всички вас, които си тръгнахте с рейса  и не хванахте екшъна, но вие разбирате, че по-рано просто нямаше как да стане.


Карането на финалите беше неописуемо. Само с по едно излизане от 5 мин. се представи всеки отбор. Отново фаворитите бяха Virus и Globe. Емо, Фори, Къльо и другите Globe райдери лепяха трик след трик. Същото се получи и при излизането на Virus. Тук обаче настъпи един момент, в който се извадиха супер сложни трикове и лепяха от всеки път. Югито разцепи рейла, Явката 360 трансфери, Венци switch hardflip трансфери, Стоян флип nosestal на виража.....С това си излизане момчетата от Virus напълно заслужено грабнаха и първото място.
Последва – best trick. Първото място си поделиха Венцислав Пенков и Емо.
Още върт екшън и после награждаване с още музика.
Класиране «Битката на отборите»
1ви -  Virus skateboards
2ри – Globe
3ти – Blink Kong
4ти – Insomnia

Best trick:
Венцислав Пенков - switch frontside flip transfer
Емо - flip to 50/50 grind


Наградите бяха щедро осигурени от Carhart, Virus skateboards, Analog, Kingpin и Vans
Странно защо някой не проявиха желание да излезнат да си вземат наградите - не бъдете деца не може всички да сте първи.


Това беше и краят на първият български фестивал. Въпросът на всички беше кога ще е следващият. Сега вече смело можем да заявим , че след успеха ни този път вече работим усърдно над отвърждаването на верига от качествени  скейт евенти. High Times показа на много хора , че България има своето скейтборд общество и осигурени условия за каране всичко могат да бъдат щастливи и задружни.
Благодарим на всички които помогнаха в изграждането на уредите- вие знаете кои сте.
Благодарим на всички които си направихте труда и подкрепихте – High Times.Благодарение на вашето присъствие High Times ще продължи да съществува.
Благодарим на всички спонсори които ни осигуриха финансовата подкрепа.
Благодарим на Kingpin и момчететата професионалисти, дошли да бъдат част от това толкова важно за България скейт събитие.
До скоро.
s